Media/publicaties

Leeuwarder Courant 21-01-22

Dagblad van het Noorden 21-01-2227-12-19

Een boekje over Adam, een 'kapsonesvogel'.


24-06-19

Recensie van het Fries Dagblad over de voorleesavond in Drachten en het winnen van de verhalenwedstrijd.Recensie Drachtster Courant over dit zelfde onderwerp.

15-10-18
Interview door Roger Klaassen van Urban Sketchers Nederland.12-09-18
De stichting achter het skûtsje Stêd Dockum vroeg mij een tekening te maken van het betreffende skûtsje. Aanleiding was de 'wedergeboorte' van het skûtsje en het terugbrengen van de oorspronkelijke naam na restauratie en de ontdekking dat het schip een andere geschiedenis had dan altijd gedacht. De tekening was bedoeld als cadeau voor de zoon van de oorspronkelijke schipper van het skûtsje. Daarnaast zijn er een aantal gicléeprints gemaakt voor belangstellenden.

de Westereender


07-09-18
Eind 2017 verongelukte een oudere vrouw in ons dorp op tragische wijze. Regelmatig kwam ik haar 's avonds tegen tijdens het uitlaten van de hond en we maakten altijd een praatje. Het ongeluk raakte me en schreef toen een gedicht samen met een simpele schets. De schets is nu overgezet in het hout van een publiek bankje op de Mâlewei te Eastermar ter nagedachtenis aan Durkje Brander.


05-08-18
Zeilhelden.nl nodigde me uit om mee te varen op de persboot tijdens het SKS Skûtsjesilen. Het resulteerde in dit artikel.

07-06-18
Op de website van Urban Sketchers Nederland is één van mijn tekeningen, gemaakt tijdens het schetsweekend in Amsterdam, gepubliceerd; een hele eer. Kijk op:
https://urbansketchers.nl/2018/06/07/sketch-weekend-amsterdam-de-tekeningen/

18-06-18
Tijdens de schetscrawl in Leeuwarden stond er ineens een journalist naast me van de Leeuwarder Courant. Resultaat is een mooi stukje PR voor urban sketching in de LC van 18 juni 2018. Na publicatie hebben zich een aantal nieuwe leden aangemeld voor de Facebookpagina van #uskfrl. Mooi!

Foto: Hoge Noorden/Jaap Schaaf

06-06-18
Af en toe wordt er een tekening van mij gepubliceerd op
zeilhelden.nl. Deze bijvoorbeeld is gemaakt tijdens Lemmer Ahoy.


01-05-18
Uitgave van het boekje Okkerdeis, lang ferlyn (Onlangs, lang geleden). Een poëtisch verhaal in drie delen, een reis door de tijd, over ontmoetingen met mensen met kanker. Geschreven in het Frysk. Geïllustreerd met droomportretten, gemaakt door mijn partner Harmke Paulides. De opbrengst van dit boekje is voor KWF Kankerbestrijding.
Uitverkocht.


Voorjaar 2017
Tijdens mijn zwerftocht door Portugal was ik columnist bij Portugal Portal. Alle columns vind je hier.Reacties